Domates Dolması
Malzemeler
6 adet sert domates—4 patlıcan—400 gr.kıyma—1 yumurta—1 demet maydanoz—tuz, karabiber—1 kahve fincanı sıvıyağ.
Yapılışı
Domatesleri iyice yıkayıp içlerini oyalım. Diğer tarafta patlıcanları ateşte közleyip kabuklarını soyarak çatalla ezip püre haline getirelim.Kıymayı üzerine bir fincan su dökerek iyice pişirelim.Patlıcan püresi,domateslerin çıkan içleri,--yarısını kullanacağız domates içlerinin---çırpılmış yumurta,pişen kıyma,,kıyılmış maydanoz,tuz,karabiberi iyice karıştıralım.ve bu malzemeyi içi oyulmuş domateslere dolduralım.Fırın kabının içini hafifçe yağlıyalım doldurduğumuz domatesleri kaba dizelim.Aralarına kalan domates içini ve kıyılmış maydanozlarıda serpiştirelim,üzerine sıvı yağımızı gezdirerek 160 derecede yarım saat pişirelim.—Fırınımızı önceden ısıtıyoruz—Pişen dolmaları servis tabağına alarak servis edelim
Bu yemek tarifi Rumeli mutfağına ait olup bir dergiden alınmış ve denenmiştir.Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder