
DOMATES SOSLU BAMYA KIZARTMASI
Bamyayı değişik şekilde yemek isteyenler için güzel bir seçenek
Bamyayı severek yiyemiyen ben dahil herkes çok beğendi
Öncelikle bamyalar ayıklanmadan yıkanır, kurutulur ve başları kesilir,
1 kahve fincanı maden suyu,
2 çorba kaşığı un,
1 adet yumurta,
1-2 kaşık su,
Tuz karıştırılarak sos hazırlanır,
Bamyalar sosa bulanarak kızgın sıvıyağda kızartılır
Domates sos için;
Domates rendesi ve dövülmüş sarımsak zeytinyağı ile kavrulur tuzu atılır ve servis tabağının altına yayılır,
Domates sosun üstüne kızaran bamyalar yerleştirilir ve mutlaka yoğurt la birlikte servis yapılır
Not:sos miktarı resimdeki bamyaya yetti
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder