FIRIN MANTAR,ÇAM MELKİSİ
Şimdi tam zamanı çam ağaçlarının altından toplanan mantarlar(melkiler) pazarlarda kapış kapış gidiyor,kavurarak sebzeli sote yapıldığı gibi bu şekilde de bütün olarak fırında kızartılıyor,çok farklı ve lezzetli oluyor yemeyenler için denemekte yarar var diyorum
Mantar,
Un,
Zeytinyağı,
Tuz,karabiber
Resim-1}} Mantarlar elma sirkeli suda bekletilerek yıkanır,sap kısımları kontrol edilir kurtlanma varmı diye
!! not:yağmursuz kurak havalarda toplanan mantarların melkilerin daha fazla kurtlandığını gördüm,bu yüzden bol yağmurlu günlerde almakta yarar var
Resim-2}} Tuz,karabiber ve un karışımına bulanan mantarlar fırın tepsisine yerleştirilir,üzerine az zeytinyağı dökerek fırında kızarana kadar pişirilir,
Resim-3}} söze ne hacet
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder