Ekmek hamuru böreği



Ekmek hamuru Böreği
Malzemeleri-- 2 adet fırından alınmış ekmek hamuru, 100 grm. eritilmiş margarin, bir yumurta, çörek otu, İçi için-- Damak tadınıza göre maydanozlu peynirli,kıymalı,ıspanaklı,patatesli (iç hazırlarken içine bir küçük soğanı ince ince doğrayıp yağda pembeleştirin) tuz,karabiber.

Ekmek hamuru böreğinin yapılışı--

Ekmek hamurundan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımı ile unlu bir zeminde tabak büyüklüğünde açalım(yemek tabağı) sonra açtığımız bütün hamurları arasını yağlıyarak üst üste koyup 10 dakika buzdolabında bekletelim. Dinlenen hamuru yufka büyüklüğünde açıp ortadan keselim. Hamurun geniş tarafına malzemeyi yayalım ve rulo şeklinde saralım.istersek ruloyu içe kıvırıp ay şeklinide verebiliriz üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serperek 180 derecede üstü kızarana dek pişirelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler