Yılbaşı Hindi veya Tavuk doldurmak için İç Pilav


İç Pilavın malzemeleri ve yapılışı--

3 su bardağı pirinç, bir çay bardağı zeytinyağı,50grm. tereyağ, 2 çorba kaşığı çam fıstığı, 2 çorba kaşığı kuş üzümü, bir tane kesme şeker, yarım su bardağı ince doğranmış ciğer(hindi veya tavuk olabilir), Tuz, karabiber,pul biber,Tarçın,Yenibahar miktarı birer tatlı kaşığı veya damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz, 3 su bardağı su, bir adet ince doğranmış soğan.

İç Pilavın yapılışı--

Pirinci yıkadıktan sonra ılık tuzlu suda 20 dakika bekletip bir kaç kez yıkayarak süzelim.Tereyağını tencereye alarak kızdıralım içinefıstık ve kuş üzümünü koyup bir kaç kez pembeleşinceye kadar çevirelim ve içine ince doğranmış kuru soğanı ilave ederek kavurmaya devam edelim( dikkat malzemeyi yakmayalım)en son ince doğranmış ciğeri ve baharatları tuzu da ilave edelim bir iki kavuralım 3 bardak su ve hindi suyunu karıştırıp kaynamaya bırakalım.

Başka bir tencerede zeytinyağını kızdırıp pirinci ilave ederek hafifçe kavuralım daha sonra kaynamakta olan diğer tenceredeki malzemeyi de pirincin üzerine boşaltalım ve pişmeye üzeri göz göz olana dek bırakalım.Pişen pilavın üzerine bir kağıt havlu örterek demlenmeye bırakalım.
Bu pilav hafif ateşte ve 20 dakikada pişirilir. Bu pilavla önceden haşlamış olduğunuz tavuk veya hindiyi doldurup fırına verebilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler