Ekşili, etli kabak dolması

 

Kabak dolmasını nar ekşisi ve sarımsak sosu ile daha önce denediniz mi bilemiyorum ama denememiş iseniz mutlaka deneyin derim. Bu özel sos ile ovulan kabaklarla hazırlanan dolmanın lezzeti bir harika...
Ben kabakların içini mümkün olduğunca ince oyuyorum ki daha fazla iç malzemesi koyabileyim. Bu kişisel tercih, kabak lezzeti daha baskın olsun derseniz o zaman; kabakları daha kalın bırakıp, daha az iç malzemesi kullanabilirsiniz. Eğer iç malzemeniz artar ise; domatesleri doldurup yemeği zenginleştirmek de mümkün...
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
 
Not; içinden çıkan kabaklarla birazdan yağsız tavada mücver deneyeceğim. Beğenirsem sizlerle de tabii ki paylaşacağım.

MALZEMELER: (4 kişilik)
  • 4 adet orta boy kabak
  • 200-250 gr. kıyma
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 tane büyük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tane büyük boy domates
  • Maydanoz
  • 1çay kaşığı kuru nane
  • 1çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Deniz tuzu
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ (kıymanız yağlı ise kullanmayabilirsiniz)
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
SOSU:
  • 1/2 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1-2 diş -tuzla-dövülmüş sarmısak
HAZIRLANIŞI:
  • 1/2 limonun suyu, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı pul biber,1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1diş dövülmüş sarmısağı bir kapta iyice karıştırın.
  • Pirinci bir çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 15 dakika bekletip soğuk suda yıkayıp süzün.
  •  Kabakları yıkayın, soyun, ortadan ikiye bölün, üzerlerine kabak oyucusu ile ya da çatal ile çizikler yapın ve içlerini oyun. Hazırladığınız sosla, kabaklarınızın içini dışını ovun. Kenarda bekletin.
  • Kıymayı bir kaba alın, üzerine soğanlarını incecik doğrayın, sarmısağı dövüp ekleyin, maydanozu ince doğrayın domatesi rendeleyin ve tereyağ hariç diğer malzemeleri sırası ile ekleyip yoğurun .
  • Hazırladığınız içi, dolmalarınıza doldurun, bir tencereye dizin. Tereyağı her dolmanın üzerine minik bir parça gelecek şekilde paylaştırın. Dolmaların kenarından 2 su bardağı sıcak su ekleyin, kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra da kısık ateste pişirin.
  • Tercihen yanında dereotlu yoğurtla ikram edin.
       
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler