Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı
1 adet tavuk bulyon
2 çorba kaşığı domatez salçası
4-5 inca doğranmış sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı sumak
1 adet küp küp doğranıp acısı alınmış patlıcan
3 çorba kaşığı kırmzıpul biber
1 çorba kaşığı nane
Tuz
Hazırlanışı:
Aşurelik buğday ve nohutu, ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Nahutu 6 su bardağı su ile 1
Küçük bir tavada tereyağı eritin. Nane ve pul biberi ekleyip hafifçe kızdırıp çorbanın üzerinde gezdirin. Taze ekmekle sıcak servis edilir. Afiyet olsun
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder