Ekşili Patlıcan Çorbası Tarifi












Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet tavuk bulyon
2 çorba kaşığı domatez salçası
4-5 inca doğranmış sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı sumak
1 adet küp küp doğranıp acısı alınmış patlıcan
3 çorba kaşığı kırmzıpul biber
1 çorba kaşığı nane
Tuz



Hazırlanışı:
Aşurelik buğday ve nohutu, ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Nahutu 6 su bardağı su ile 1 saat kadar haşlayın. Buğdayı ekleyıp 45 dakika daha pişirin. Kırmızımercimek, bulyon, salça, sarımsak, kimyon, sumak ve patlıcanı ekleyin. Kısık ateşte 30-35 dakika daha pişirin. İsteğe göre çorbayı tuz ile lezzetlendirin.
Küçük bir tavada tereyağı eritin. Nane ve pul biberi ekleyip hafifçe kızdırıp çorbanın üzerinde gezdirin. Taze ekmekle sıcak servis edilir. Afiyet olsun


Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler