Malzemeler
2 Patlıcan,
2 Kabak,
2
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
4 Hazır yufka,
3 Kaşık zeytinyağı,
1 Kaşık tere yağı,
tuz,
karabiber.
Hazırlanışı
Tuzladığınız patlıcanları dilimleyin , kağıt havluyla suyunu iyicealın. Dilimleme işlemini hem kabakla hem de dolmalık biberle tamamlayın. Dolmalık biberrleri 10-15
İç sebzelere tuz ve karabiber ekleyip bir kenara bırakın ve önceden yağladığınızfırın tepsisi üzerine ilk yufka hamurunu yayın. Erittiğiniz tere yağını bir fırça yardımı ile ilk kata sürün, ardından üzerine diğer yufkaları da tek tek koyup aynı işlemi yapın.
Sonunda sebzeleri üzerine yayarak ekleyin. Kaşar peyniri rendesinide üzerine yayın ve ufkaları rulo şeklinde kapatın. Üzerine zeytinyağını yine fırça yardımı ile sürdükten sonra önceden
Servis önerisi
Sıcak olarak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder