Sebzeli Strudel Tarifi

Sebzeli Strudel Tarifi
Malzemeler

2 Patlıcan,
2 Kabak,
Kırmızı dolmalık biber,
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
4 Hazır yufka,
3 Kaşık zeytinyağı,
1 Kaşık tere yağı,
tuz,
karabiber.


Hazırlanışı

Tuzladığınız patlıcanları dilimleyin , kağıt havluyla suyunu iyicealın.  Dilimleme işlemini hem kabakla hem de dolmalık biberle tamamlayın.  Dolmalık biberrleri 10-15 dakikakadar közleyin ve kabuklarını soyun. Patlıcan ve kabakları, üzerine hafif zeytinyağı gezdirip tavada 5 takika soteleyin. 

İç sebzelere tuz ve karabiber ekleyip bir kenara bırakın ve önceden yağladığınızfırın tepsisi üzerine ilk yufka hamurunu yayın.  Erittiğiniz tere yağını bir fırça yardımı ile  ilk kata sürün, ardından üzerine diğer yufkaları da tek tek koyup aynı işlemi yapın.
Sonunda sebzeleri üzerine yayarak ekleyin. Kaşar peyniri rendesinide üzerine yayın ve ufkaları rulo şeklinde kapatın. Üzerine zeytinyağını yine fırça yardımı ile sürdükten sonra önceden 200 derece ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.


Servis önerisi

Sıcak olarak servis yapacağınız sebzeli strudel'e dilediğiniz sebzeleri katabilirsiniz. Ispanak, tere, patates, havuç da bu lezzetin sevdiği tatlardır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler