Elbasan Tava—Rumeli mutfağından sıcak yemek ve tatlı tarifi
Malzemeler
750gr. kemikli kuzu eti—1 su bardağı un—1 su bardağı yoğurt—2 adet yumurta—2 yemek kaşığı margarin—1 baş soğan—tuz, karabiber,pul biber,1 çay bardağı su.
Yapılışı
tencereye yağımızı koyup eritelim içine ince doğradığımız soğanlarımızı koyup soteliyelim sonra etimizi iyice yıkayıp soğanın içine bırakalım 1 çay bardağı suyuda ilave ederek iyice pişirelim. Sonra pişen etlerimizi kemiklerinden ayırıp bir fırın tepsisine dizelim..Diğer tarafta yoğurt,un,yumurta ve -- etimizi pişirdiğimiz—et suyumuzu bir kapta iyice çırpalım.tuzunuda ilave ederek etlerimizin üstüne dökelim fırına verip iyice kızarmasını bekleyelim. Sıcak servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder