Elmalı Turta
Merhabalar :)
Haftaya biraz hızlı başladım ve burayı ihmal ettim birazcık :) Haftaya açılışımı nefiss emalı turtam ile yapıyorum önceden de hazırlamıştım ama fotoğrafını düzenlemek ve anneciğimin isteğini karşılamak adına tekrar pişirdim :)
Malzemeler:
Hamuru için:
2 yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak)
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
90 gr. tereyağ veya margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 pk. vanilin
1 pk kabartma tozu
3-4 su bardağı un
İç malzemesi:
5 ad. orta boy elma
3 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
1 yumurtanın sarısı
Yapılışı:
Elmalar küp küp doğranır, teflon bir tavaya alınır üzerine tozşeker ve tarçın eklenip sotelenir, soğumaya bırakılır.
Hamur için; yoğurt, yumurta ve sıvıyağ çırpılır, üzerine 4 çorba kaşığı un ilave edilir karıştırılır. Yumuşamış tereyağ, şeker, kabartma tozu ve vanilin eklenir, azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.
Hamurun üçte biri ayrılır büyük hamur merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır (ben borcamda yaptım ) Yağlanmış unlanmış tepsiye yayılır. İçerisine pişirilip soğutulmuş elma eklenir. Kalan hamur da merdane ile açılır, şeritler halinde kesilir meyvelerin üzerine kafes şeklinde yerleştirilir.Ben hamurun kafeslerden artan kısmı ile tam birleşim noktalarına papatyalar kondurdum...
Kafes hamurlarının ve papatyaların üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür.
170 dereye önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Fırından çıkıpsoğuyunca dilimlenerek servis yapılır..
Afiyet bal şeker olsuun:))
Etiketler:
Tartlar ve Turtalar,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder