Elmalı pastayı P.D.Ç.S.E 25'e gönderiyorum.Ev sahibemiz sevgili Hülya.Nazik daveti için kendisine çok teşekkür ederim ve kolaylıklar dilerim.
MALZEMELER:
bir pk pötibör bisküvi,
4-5 adet elma,
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz,
tarçın,3,4 yemek kaşığı toz şeker.
Krem şantiyi hazırlamak için süt.
Krem şantiyi hazırlamak için süt.
HAZIRLANIŞI:
Önce elmaları rendeleyip 3-4 yemek kaşığı şekerle pişirelim.Ocaktan indirirken istenilen ölçüde tarçını ve cevizi ekleyip karıştıralım.Bisküvileri sütle ıslatarak hazırlayacağımız kaba dizelim.Üstüne elmalı harcımızdan döküp yayalım.Tekrar bisvileri sütle ıslatıp bir kat daha çıkalım.Elmalı harcın kalanını da döküp yayalım.Son kata bisküvileri tekrar ıslatıp dizelim ve hazırlamış olduğumuz krem şanti ile üzerini kaplayalım.Hindistan cevizimizi bolca döküp süsleyelim ve dolapta1 saat dinlendirdikten sonra
afiyetle,arkadaşlarla sohbetle birlikte yiyelim..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder