Enginar Dolması Tarifi
Malzemeler:
4 Adet Enginar
150 Gram Kıyma
3 Çorba kaşığı Pirinç
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet Domates
2 Çorba kaşığı Domates Salçası
Yarım Demet Maydanoz
Yeteri kadar Sıvıyağ
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Nane
Yeteri kadar Su
Yapılışı:
Karıştırma kabına pirinci,150 gr.kıymayı
salçayı ve ince kesilmiş maydonozu
ilave edip karıştırın.
Tencereye sıvıyağı alıp üzerine 1 çorba
kaşığı salçayı ekleyin.
Üzerine bir miktar su ilave ederek bir sos
elde edin.
Enginarların içlerini temizleyip iç harçtan
ilave edin.Üzerine 1 dilim domates ile kapatın.
Tencereye enginarları yerleştirin.Üzerine yağlı
kağıt ile kapatıp taze enginar dolmasını pişirin.
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Etiketler:
sebzeli yemekler,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder