Enginar Dolması

Karaciğerin ilacı Enginar,mutlaka her sene azda olsa yememiz gereken değerli sebze.

Enginar Dolmasının Malzemeleri

3 adet büyük Enginar, , yarım limon suyu, Bir çay kaşığı toz şeker,bir adet yağlı kağıt,250 gr. iç bakla, 2 adet soğan, bir kahve fincanı pirinç, yarım çay bardağı zeytinyağı, bir kahve fincanı su, bir demet dere otu, tuz,5 bardak su, bir çorba kaşığı un,.

Enginar Dolmasının yapılışı

Enginarları ayıklayarak ortadan ikiye bölüp içlerini çanak gibi oyarak yıkayıp,Büyükçe bir tencereye koyduğumuz5 bardak su,bir çorba kaşığı un ve yarım limon suyunun içine Enginarları bırakalım.

Zeytin yağımızı bir tencereye koyarak içine ince doğranmış soğan ve tuzumuzu ilave ederek 4-5 dakika yakmadan kavuralım.Sonra kavrulmuş soğanlara yıkanmış Bakla içlerini ve ayıklanmış,yıkanmış pirinçlerimizide katarak hepsini 5-6 dakika daha kavurup bir fincan suyuda ilave ederek pirinçler pişene kadar pişirelim. Pişen karışıma dere otunuda incecik doğrayıp ateşten alalım.

Suda bekleyen Enginarları sudan alarak içlerini pirinçli karışımla doldurup bir parça kestiğimiz yağlı kağıda sararak ağızları yukarı gelecek şekilde yayvan bir tencereye dizelim.(her Enginara aynı işlemi yapalım.) Tencereye dizdiğimiz enginarların üzerine 2,5 bardak (enginarları beklettiğimiz) unlu limonlu sudan gezdirerek ağzı kapalı bir şekilde 1,5 saat orta ateşte pişirelim. Suyu çekerse unlu suyumuzdan azar azar ilave edelim.
. İyice yumuşayan Enginarları ateşten alıp servis tabağına dizelim ve üzerini limon dilimleri ve dere otu ile süsliyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler