ERZİNCAN ÇORBASI
MALZEMELER
250GR YAĞSIZ DANA KIYMASI
2 ÇORBA KAŞIĞI UN
2 ADET SOĞAN
2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1/2 SU BARDAĞI ERİŞTE
2 DİŞ SARIMSAK
2 SU BARDAĞI YOĞURT
1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE
2 ADET ETSU TABLET
TUZ, KARABİBER
YAPILIŞI
Kıymaya karabiber ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip yoğurun. Nohut gibi köfteler hazırlayın. Sıvı yağda doğradığınız soğanları hafifçe kavurun. Salçayı ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Etsu tabletlerini atın. Kaynayınca köfteleri unlayıp içine atın. 5-6 dk pişirin. Erişteyi ekleyin. Sarımsakları dövüp yoğurda ilave edip iyice çırpın. Çorbaya yavaş yavş ekleyin. Karıştırarak 2-3 taşım kaynatıp ateşten alın. Üzerine yağda kızdırılmış nane dökün ve servisinizi yapın
YAPAN ELLERİNİZE SAĞLIK ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder