ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
MALZEMELER
4 ADET ENGİNAR
YARIM KG İÇ BAKLA
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
YARIM DEMET DEREOTU
TUZ
YAPILIŞI
Temizlemiş olduğunuz enginarları limon ile ovarak limonlu suda yıkayın. Sudan çıkartıp yayvan bir tencereye dizin sonra da üzerlerine zeytinyağını dökün. Baklaları ayıklayıp yıkayın ve enginarların kenarlarına baklayı dökün. Daha sonra limon dilimleri yerleştirerek biraz su ve tuz ekleyerek kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alırken önce enginarları tabağa dizin, sonra baklaları enginarların üzerlerine yerleştirip, ince kıyılmış dereotunu da serpin. Soğuyunca servis yapın
YAPAN ELLERİNİZE SAĞLIK ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder