Etimekli şeftali tatlısını Ramazanda eltimle birlikte köyde yapmıştık.Tarif Oktay Usta'dan.İnanılmaz bir lezzet,inanılmaz bir tatlı şöleniydi.Şeftaliler hala varken denemelisiniz bence.(Resimleri telefonumla çektim o yüzden ancak bu kadar oldu...)
MALZEMELER:
- 1 pk etimek,
- 5 tane şeftali,
- 1 su bardağı şeftali suyu,
- 1 su bardağı şeker.
- 4 su bardağı süt,
- 2 tepeleme çorba kaşığı un,
- 2 çorba kaşığı nişasta,
- 1 yumurta sarısı,
- 2 tepeleme çorba kaşığı hindistan cevizi
- 1 su bardağı toz şeker,
- vanilya(ben kullanmıyorum.)
Bolca antep fıstığı(bizde yoktu fındık kullandık.)
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle şeftalileri soyup ortadan ikiye dikkatlice bölüyoruz.Fırın kabına yerleştiriyoruz.Üzerine 1 su bardağı şeker döküp 170 derecede pişmeye bırakıyoruz.
- Etimekleri tatlıyı yapacağımız kaba dizip şeftali suyu ile ıslatıyoruz.
- Muhallebi malzemelerini tencereye koyuyoruz ve sürekli karıştırarak pişiryoruz.
- Pişen muhallebiyi şeftali suyu ile ıslattığımız etimeklerin üzerine döküyoruz.
- Fırında pişirdiğimiz şeftalileri de muhallebinin üzerine özenli bir şekilde yerleştiriyoruz ve fırın tepsisindeki şeftali suyunu da muhallebimizin üzerine gezdiriyoruz.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabında dinlenmeye alıyoruz.
- Üzerine fıstık veya fındık o da olmazsa ceviz serpip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder