Doğaçlama yapılmış nefis bir et yemeğine ne dersiniz?.Pilavı farklı ve lezzetli yapmak adına mutfakta çarçabuk düşünüp uyguladığım ve yiyenlerin pek memnun kaldığı bir yemek oldu.
- 500 gr et,
- 2 su bardağı pirinç,
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 4 su bardağı et suyu,
- yarım demet maydanoz,
- 1 kuru soğan(tabağın kenarına koymak için)
- karabiber,tuz.
- Etimizi kuşbaşı doğrayıp biraz yağda kavuruyoruz.İnmeye yakın tuzunu ve karabiberini ekliyoruz.(İstenirse hazır kavurmamız varsa onu da kullanabiliriz.)
- Havucu rendeliyoruz.Tencerede az yağda kavuruyoruz.Yıkamış olduğumuz pirincimizi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Bu aşamada biraz tereyağı ekleyebiliriz.
- Et suyumuzu ekleyip altını kısıyoruz.
- Pilavımız pişince servis tabağına alıyoruz.Kenarlarına salataya doğrar gibi soğan doğruyoruz.
- Kavurduğumuz eti pilavın üstüne koyuyoruz.Ortasını açıyoruz.İnce kıyılmış maydanozu ortasına ekliyoruz.
- Mis gibi sıcak sıcak servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder