HAVUÇLU PİLAV ÜSTÜ ET KAVURMA



Doğaçlama yapılmış nefis bir et yemeğine ne dersiniz?.Pilavı farklı ve lezzetli yapmak adına mutfakta çarçabuk düşünüp uyguladığım ve yiyenlerin pek memnun kaldığı bir yemek oldu.



MALZEMELER:
  • 500 gr et,
  • 2 su bardağı pirinç,
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 4 su bardağı et suyu,
  • yarım demet maydanoz,
  • 1 kuru soğan(tabağın kenarına koymak için)
  • karabiber,tuz.
YAPILIŞI:
  1. Etimizi kuşbaşı doğrayıp biraz yağda kavuruyoruz.İnmeye yakın tuzunu ve karabiberini ekliyoruz.(İstenirse hazır kavurmamız varsa onu da kullanabiliriz.)
  2. Havucu rendeliyoruz.Tencerede az yağda kavuruyoruz.Yıkamış olduğumuz pirincimizi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Bu aşamada biraz tereyağı ekleyebiliriz.
  3. Et suyumuzu ekleyip altını kısıyoruz.
  4. Pilavımız pişince servis tabağına alıyoruz.Kenarlarına salataya doğrar gibi soğan doğruyoruz.
  5. Kavurduğumuz eti pilavın üstüne koyuyoruz.Ortasını açıyoruz.İnce kıyılmış maydanozu ortasına ekliyoruz.
  6. Mis gibi sıcak sıcak servis ediyoruz.
AİYET OLSUN...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler