Etli Kuru Bamya

Merhabalar:)
Güzel memleketimizde kadınlar bahçeden özenle toplar minicik bamyaları.. Sonra kocaman yorgan iğneleri ile iplere dizerler kuruturlar kızgın yaz güneşinde..
Sonra kıs geliiirrr o özenle dizilmiş bamyaları yemeye gelir sıra:))
Mis gibi bahçe kokan bamyaların tadına doyulmazz:))
Bugün sizlerle nefis bamyamı paylaşmak istiyorum:) Hergün pasta kek olmaz dimi ya:) Tarifteki bamya miktarı az gelmesin kocaman bir tencere oluyor:)

Malzemeler
100 gr. kuru bamya
1 lt. sıcak su
1 dilim limon
250 gr. kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı salça
Aldığınca sıcak su
Tuz,karabiber

Yapılışı:
Bamyalar öncelikle elekten ovalanarak geçirilip sıcak suda limonla yarım saat haşlanır. Haşlandıktan sonra iplerinden yavaşça çıkarılıp bir kenarda bekletilir.
Etler bir tencerede sotelenir, suyunu salıp çekince yemeklik doğranmış soğanlar eklenip kavrulmaya devam edilir. Üzerine salçası eklenip tuzu ve karabiberi ve sıcak suyu eklenerek kaynatılır ve bamyaları ilave edilip etler pişene dek kısık ateşte pişirilir..

Afiye bal şeker olsun:)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler