MALZEMELER:
500 gr kuşbaşı doğranmış et,
500 gr kuşbaşı doğranmış et,
3-4 tane patlıcan,
2 tane kabak,
1 baş iri soğan(küçükse 2 tane),
2 tane sivri biber,
2 diş sarımsak,
kekik,karabiber,pulbiber.
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle etimizi düdüklüde pişiriyoruz.Ben düdüklüye çok az yağ,pulbiber,tuz,karabiber ve 2 diş sarımsağı da doğrayıp koyuyorum.Et daha lezzetli oluyor bence.Etimiz pişerken halka halka doğrayıp biraz tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanı kurulayıp kızartma tavasında kızartıyoruz.Kabakları da aynı şekilde biraz kızartıyoruz.Öyle çok fazla kızartmıyorum ben.Biraz rengi dönse yeter.
Diğer taraftan soğanları yemeklik doğruyoruz.Bol soğanlı olursa lezzeti de o derece artıyor,benim soğan oldukça iriydi.Yine ince ince doğradığımız sivri biberleri de soğanla birlikte kavuruyoruz,küp küp doğradığımz domatesleri de ekliyoruz bir diş doğranmış sarımsakla birlikte.En son düdüklüde pişmiş eti de bu karışıma ekleyip kısık ateşte 10 dk.kadar pişiriyoruz.
Borcama kızartmış olduğumuz kabak ve patlıcandan bir sıra diziyoruz,üzerine soğalı,domatesli,biberli,etli harcımızı döküyoruz.Üzerine yine kabak ve patlıcanı üzerini kapatack şekilde diziyoruz.Biraz tuz serpiyoruz,et suyunu da üzerine döküyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dk pişiriyoruz.Yanına da tereyağlı pilav ve cacık yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder