Boş zamanınızda hazırlayıp atın buzluğa, vaktinizin olmadığı, ne pişirsem diye kara kara düşündüğünüz bir günde, alın tazecik baget ekmeğinizi, kızartın dönerinizi, yapın ekmek arası, bana da bir dua edin yeter :))
Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
- 2 adet büyük boy tavuk göğsü
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
- Yarım tatlı kaşığı domates ya da biber salçası
- Deniz tuzu, karabiber, kekik, kimyon
Tavuk göğüslerini, mümkün olduğu kadar ince filetolar halinde dilimleyin (yarı donuk olursa daha kolay dilimlenecektir).
Bir kaba soğanı rendeleyin (suyunu sıkıp, posasını atın), salçayı, zeytinyağı ve baharatları ekleyip karıştırın.
Tavuk filetoları bu karışıma bulayıp, bir strech film üzerine uzunlamasına kat kat dizin (alta 4 sıra tavuk koydum, kalanlarını üzerine devam ettim).
Rulo haline getirip, strech filmin kenarlarını kapatın. En az 2-3 saat buzlukta dondurun.
Buzluktan çıkarıp donukken, mümkün olduğunca ince dilimler halinde kesin.
Yapışmaz yüzeyli bir tavaya biraz sıvıyağ koyup, kızdırın.
Kestiginiz dönerlerin, tavanın dibini kaplayacak kadarını tavaya alın ve yüksek ateşte (sulandırmadan) tavayı ara sıra sallayarak, her iki yüzünü de kızartın.
Dönerimiz hazır. Ben ekmek arası, kırmızı soğan, maydanoz ve sumak üçlemesi ile servis yaptım ama tabakta yanında pilav ve salata ile de harika olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder