FIRINDA BOL SEBZELİ,TAZE BİBERİYELİ TAVUK PİRZOLA

FIRINDA BOL SEBZE EŞLİĞİNDE TAZE BİBERİYELİ TAVUK PİRZOLA
MERHABALAR,MUTLU PAZARLAR,SEVGİLER
Aralık ayının tam ortasındayız dolayısıyla kış mevsimini ve çok soğuk günler yaşıyoruz,
ALLAH cc bu havada evi,yakıtı,yiyeceği,giyeceği olmayanların yar ve yardımcısı olsun.
yemeğimiz hazırlaması kolay,görüntüsü iç açıcı rengarenk :),yemesi lezzetli ve oldukça bereketli bir fırın yemeği :)
istenildiği kadar veya kişi sayısı kadar tavuk eti(ben pirzola kullandım),
patates,
domates,
yeşil biber,
kırmızı kapya biber,
tane renkli karabiber,
taze biberiye,
defne yaprağı,
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı tereyağı
Öncelikle tavuk eti yıkanır ve sıcak su konarak kısa süre haşlanır,
patates(ler) doğranıp 1 veya 2 kaşık zeytinyağı ile kısa  süre sotelenir(lezzetini artırmak ve pişme süresini kısaltmak için)
biberler ve domatesler de tavadaki aynı yağ ile harlı ateşte sotelenir
fırın tepsisine az haşlanan tavuk etleri konur, üstüne sotelenen patatesler,yeşil biberler,kırmızı biberler,domatesler,konur, tane karabiberler,defne yaprakları,taze yeşil biberiyeler ara ara yerleştirilir,en son tencerede haşlanan tavuğun suyu ve tereyağı parçaları da konur ve fırında üstü kızarana dek pişirilir
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler