FIRINDA KABAK KIZARTMASI


Fırında kızardığı için çok hafif, hazırlanışı çok kolay, sağlıklı ve çok lezzetli...

Malzemeler: (6-8 kişilik)
  • 6 adet kabak
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 3/4 Türk kave fincanı zeytinyağı
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
Üzerine:
  • Sarımsaklı yoğurt ve dereotu
Hazırlanışı:
  • Kabakları alacalı soyup, orta kalınlıkta jülyen doğrayın.
  • Doğranmış kabakları derin bir kaba koyun, üzerine 3/4 Türk kahve fincanı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı mısır unu, tuz, karabiber, kekik ve pulbiberi de ekleyip hepsini güzelce harmanlayın.
  • Tüm malzemeyi teflon ya da yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dökün, önceden ısıtılmış 400F firında ara sıra karıştırarak 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerini sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler