Fırında kızardığı için çok hafif, hazırlanışı çok kolay, sağlıklı ve çok lezzetli...
Malzemeler: (6-8 kişilik)
- 6 adet kabak
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 3/4 Türk kave fincanı zeytinyağı
- Deniz tuzu
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
Üzerine:
- Sarımsaklı yoğurt ve dereotu
Hazırlanışı:
- Kabakları alacalı soyup, orta kalınlıkta jülyen doğrayın.
- Doğranmış kabakları derin bir kaba koyun, üzerine 3/4 Türk kahve fincanı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı mısır unu, tuz, karabiber, kekik ve pulbiberi de ekleyip hepsini güzelce harmanlayın.
- Tüm malzemeyi teflon ya da yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dökün, önceden ısıtılmış 400F firında ara sıra karıştırarak 20-25 dakika kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerini sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder