Buyrun o zaman;
Malzemeler:
1 adet orta büyüklükte karnıbahar
Haşlamak için sıcak su
4-5 damla limon suyu
Tuz
Kıymalı Harç için:
200 gr. orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates (ben melemenlik yaptıklarımızdan kullandım)
Tuz, karabiber
1,5 su bardağı sıcak su
100 gr tereyağ
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri ve kırmızı toz biber
Yapılışı:
Öncelikle karnıbahar parçalara bölünüp yıkandıktan sonra bir tencerede üzerini geçecek kadar su ve tuz ile haşlanır. Haşlama esnasında limon suyu damlatılır ki kokusu ortadan kalksın.
Haşlanan karnıbaharlar süzülür ve fırın kabına muntazam şekilde yerleştirilir.
Kıymalı harç için; soğan yemeklik doğranıp tereyağda sotelenir ve üzerine kıyması eklenip kavrulur, kıymalar suyunu çektikten sonra domatesler, tuz ve baharatları eklenip iyice kavrulup suyu verilir ve bir iki taşım kaynatılıp elde edilen harç karnıbaharların üzerine gezdirilir..
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirilip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve kırmızı toz biber serpilen karnıbaharlar beş dakika daha fırınlanıp, sıcacık servis edilir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder