Fransız Usulü Tavuk Sarma Tarifi

Malzemeler:
750 gr patates
3 taze soğan
Birkaç dal dereotu maydanoz ve roka
150 gr labne peyniri
Karabiber , tuz
4 tavuk göğsü
4 dilim dana jambonu
1 çorba kaşığı un
1 yumurta,  paket dondurulmuş garnitür  
6-8 çorba kaşığı galeta unu                                                                                                              
2 çorba kaşığı margarin,  Bir miktar tereyağı                                                                                                        
                                                                                 


Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayıp tuzlu suda haşlayın.Taze soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra 2-3 cm büyüklüğünde dilimler halinde kesin.
Taze baharatları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Ardından peynirle karıştırın.
Tavuk göğsünün fazlalıklarını temizleyin. Uzunlamasına yatay olarak bir kesik açın. Kestiğiniz bölümü dışa doğrukatlayıp eti hafifçe dövün.Her tavuk göğsünün içine birer dilim jambon yerleştirin. Peynirli karışımı üzerine sürüp kapatın. Kürdanla tutturun.Yumurtayı çırpın. Eti önce una, ardından yumurtaya son olarak da galeta ununa bulayın.Patateslerin suyunu süzüp kabuğunu soyun.
Sebzelerin açılmasını bekleyip, ardından erittiğiniz margarinde kavurun. Pişme süresinin son 3 dakikasındataze soğanı ilave edin.
Tereyağını bir tavada eritip, eti 10-15 dakika kadarkızartın.Et piştikten sonra sebze ve patatesle birlikte servis tabağına alın. Dilerseniz limon dilimleri ile süsleyin.

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler