Merhabalar..
Haftaya tatlı başlayalım diyeee, eşimin doğum gününde hazırladığım pasta var sırada:)
Herkese mutlu haftalar :)
Malzemeler:
KAKAOLU PANDİSPANYA
4 yumurta
3 yemek kasigi kaynar su
2,5 türk kahve fincani seker
1 vanilin seker
3 türk kahve fincani un
1 türk kahve fincani kakao
1 kabartma tozu
Kreması İçin:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı un
1 pk. vanilin
Arası ve Üzeri için:
2 paket sade kremşanti
antep fıstığı-çikolata
Minicik yeşil gıda boyası
Yapilisi:
Pandispanya için; yumurtalari ayirmadan sicak su ile en yüksek ayarda cırpılır (yaklasik 1 dakika)
seker ve vanilini ilave edip çırpılır.(yaklasik 2-3 dakika), diger kuru malzemeleri elenerek ilave edilip karıştırılır. (düsük ayarda)
Elde edilen kek hamuru yaglanmış ve unlanmış küçük boy borcama dökülür ve önceden isitilmis 175 derecelik fırında 40- 45 dakika pişirilir. (bu asamada firin kapagini acmayalim)..
Krem şanti çırpılıp buzdolabında dinlendirilir.
Krema için;
iki su bardağı süt ve şeker ocağa alınır kısık ateşte karıştırılır.
Kalan süt ve diğer malzemeler ayrı bir yerde çırpılarak yavaş yavaş ocaktaki süt karışımına eklenip sürekli karıştırarak pişirilir ve yine karıştırarak soğutulur.
Kek fırından çıktıktan sonra iyice soğutulup borcamdan çıkarılır ve ortadan ikiye bölünüp hazır hale getirilir.
İkiye bölünen pandispanya meyve suyu ile ıslatılıp krema kaplanır ve fıstık-çikolata eklenip tekrar krema sürülür.
Krema bitene dek aynı işlem tekrarlanıp ikinci kat pandispanya kapatılır.
Çırpılmış şantiden biraz ayrılıp yeşil boya katılır..
Pastanın üzeri çırpılmış şanti ile kaplanarak, yeşil santi ile süslenerek buzdolabında bir gece dinlendirilip dilimlenerek servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder