Merhabalar:))
Mutlu günler diliyorum tümm arkadaşlarıma ve misafirlere:))
Aralıık ayına adım adıyor olsak da oldukça sıcak ve ılık günler yaşıyoruz.. Batı bölgelerde normal birşey belki ama bizim muhit için hiç normal değil:)) Buna da şükür diyoruz:))
Bugün oldukça renkli geçti:)) Pazar gününü evde değerlendirip bugün annemle attık kendimizi sokaklara:)) Çarşı pazar gezdik su takımları, teflon pilav tencereleri, uyku setleri baktık:)) Surat şeklimizden midir, çok incelediğimizden midir yada benim bir türlü karar veremiyor oluşumdan mıdır nedir bilmiyorum hemen anlayıveriyorlar çeyiz için bakındığımızı:)) Her satıcı ürünlerini güzelce tanıtıyor ama ben hepkararsız kalıyorum geziyoruz geziyoruz ama sonunda karaımı verdim:)) Paşabahçe mağazasından zarif bir su takımı beğendimm:)) Teşhir ürününü "çeyiz" olduğu için vermeyelim, yeni sipariş edeyim 20 gün sonra alın diyen mağaza elemanı gönlümü kazandı ve yanında bir sürü şeyler aldırdı bana:) Aslında böyle itina gösterilmesi hoşuma gitmiyor değil:) Çok fazla birşeyler almaktansa az ve öz almaktan yanayım:) Buyüzden çok seçiyor ve zor beğeniyorum, aklım kalmasın istiyorum:)) Ev kurmak, eşya almak hiç kolay değilmiş allah herkesin yardımcısı olsun..
Herşey ama herşey lazım ve liste uzayıııpp gidiyor eksikler bitmiyor ama ufak tefekte olsa bir açık daha kapanmış oluyor:))
Böyle keşmekeşli bir gün yaşayınca biz akşam da aperatif oluversin dedik ve dolaptaki bir miktar kıymamızı, bahçe ıspanağımızı, yumurtamızı birleştirip oluşturuverdik menüyü:) Yanına bir de çorba miiss:))
Malzemeler:
500 gr. ıspanak
1 adet soğan
sıvıyağ
Tuz, karabiber
3 adet yumurta
Köftesi için:
150 gr. kıyma
1 dilim ekmek içi
Bir tutam maydonoz
1 yumurta
Tuz, karabiber,kimyon, taze nane, kırmızı toz biber
Yapılışı:
Öncelikle ıspanaklar sirkeli tuzlu suda dinlendirilir.
Soğan yemeklik doğranıp az miktarda sıvıyağ ve tuz ile sotelenir ve yanına doğranmış ıspanalar eklenerek kavrulur..
Kavrulan ıspanak ocaktan alınıp bir tepsiye yayılır ve sırası gelene dek bekletilir..
Köftesi için;
kıyma, ekmek içi, ince kıyılmış maydonoz, yumurta ve baharatlar karıştırılıp yoğrulur ve parmak parmak şekil verilir..
Tepsideki ıspanağın belirli kısımlarına oyuklar açılıp iki adet parmak köfte ile yuvarlak yapılır
ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir..
Köfteler hafif kızardıktan sonra yumurtalar köftelerin oluşturduğu çemberin içine birer adet kırılır ve tekrar fırına verilip yumurtalar hazır olana dek pişirilip servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder