Fıstıklı Peynir Helvası---
.Malzemeler-- Bir kilo Tuzsuz Beyaz peynir(Malatyanın tuzsuz peyniri olursa daha iyi sonuç alınır)--2 su bardağı su--2 Kahve fincanı Buğday Nişastası--2 su bardağı tozşeker--1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı.
Fıstıklı Peynir Helvasının yapılışı--
Peyniri Soğuk suda yarım saat bekletip,birkaç kez yıkadıktan sonra suyunu süzdürüp Rendeleyelim.Yarım bardak suda Nişastayı eritelim. 1,5 bardak su ile şekeri bir tencerede bir taşım kaynatalım. Sulandırdığımız Nişastayı kaynıyan şerbete ekliyelim ve 10 dakika kısık ateşte pişirelim.
Hazırladığımız Peyniri kaynıyan Nişastalı şerbete ilave ederek 15 dakika kısık ateşte pişirelim sonra tencereyi ocaktan alalım. Helvamızdan sıcak iken ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, dövülmüş Antep fıstığına bulayarak soğuk servis edelim. Afiyet olsun.
Hanımlar Peynirin mutlaka tuzsuz olması gereklidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder