Malzemeler:
Hamuru için:
8 adet orta boy patates
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
2 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 - 2 su bardağı su
Tuz, karabiber, taze ya da kuru fesleğen
Üzeri için:
Toz parmesan
Çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup tuz ilavesiyle çatal ya da el blenderı yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar ezin. Biraz ılınması için bekletin.
Yumurtaları ekleyip çatalla iyice karıştırdıktan
Hamuru 10-15
Her bir ruloyu bıçakla 3 cm. kadar kalınlıkta kesip elinizle hafifçe yuvarladıktan sonra her birinin üzerine kaşığın yan tarafıyla ya da çatalla bastırarak iz çıkartın. Sosu hazırlarken birbirlerine yapışmamaları için bir kaba alın ve üzerlerine biraz un serpin.
Sosu hazırlamak için, sos tenceresinde tereyağını eritip unu kavurun. Domates salçası ve kabukları soyulup küp kesilmiş domatesleri ilave edip kavurmaya
Bundan sonrası çok basit,geniş bir tencerede tuzlu su kaynatıp gnocchilerinizin fazla unlarını silkeledikten sonra kaynar suda yaklaşık 3 dakika kadar haşlayın. (suyun üzerinde yüzmeye başladıklarında hazırlar demektir.)
Gnocchileri bir delikli kepçe yardımıyla süzerek tabaklara paylaştırın, üzerine hazırladığınız domates sosunu gezdirin, toz parmesan ve çekilmiş karabiberle süsleyerek sıcak
Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder