Gnocchi Tarifi


Gnocchi Tarifi
Malzemeler
Hamuru için:
8 adet orta boy patates
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Fesleğen
Üzeri için:
Toz parmesan
Karabiber
Hazırlanışı
Hamurun Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayın. Soyduktan sonra çatalla ya da blender yardımıyla ezin. Ilındıktan sonra yumurtaları da ekletin ve karıştırın. Daha sonra unu azar azar ilave edin. Elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz bu hamuru 15 dakika dinlendirin. Tezgahı yapışmamsı için unlayın ve 2 cm kalınlığında rulolar halinde parçalara ayırın. Her bir ruloyu 3 cm kalınlığında kesin ve kestiklerinizi de hafifçe yuvarlayın. Üzerine çatalla bastırarak iz çıkartın. Üzerlerine yapışmaması için biraz un serpin.
Sosun Hazırlanışı:
Tencerede yağı eritin. İçine unu ekleyerek kavurun. Soyulmuş, küp küp doğranmış domatesleri ve domates salçasını ekleyip karıştırmaya devam edin. Koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Suyu da yavaş yavaş ilave edin. Tuz ve karabiberi ve fesleğeni de ekleyip karıştırın.
Gnocchilerin fazla unlarını silkeleyin ve kaynamış suda 3 dakika haşlayın. Haşlanan gnocchileri süzdükten sonra tabağa alın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Toz parmesan ve çekilmiş karabiberle süsleyin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz. 

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler