Şiş Kebap Tarifi





















Malzemeler :
500 gram dana kuşbaşı et
250 gram kültür mantarı
1 adet büyük boy kuru soğan
3 adet çarliston biber
Yarım kilo çeri domates


Sosu için :
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı :
Sarımsakların kabuğunu soyup rendeleyin.
Derin bir kabın içinde tuz, sarımsak, zeytinyağı ve dana etini karıştırın.
Etin, sosu çekmesi için 20 dakika bekletin.
Soğanın kabuğunu soyup dilimleyin.
Mantarları bol suyla yıkadıktan sonra ikiye bölün.
Çeri domatesleri yıkayın.
Biberleri yıkayıp orta büyüklükte doğrayın.
Şişlere; et, mantar, biber ve domatesleri sırasıyla geçirin.
Mangal ya da dumansız ızgarada her iki tarafını da pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...

Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler