Tüm çalışanlar için durum budur sanırım.Ama şöyle de bir durum var çalışanlar için hoş saatler olmasına rağmen ev hanımları için yoğun ve yorucu saatler.Zira çalışanlar hafta sonu tatil olması nedeniyle evde olacağından bu ona iş yükü demektir.Daha çok koşturma demektir.
Öyle ya da böyle sağlığınız yerindeyse şükredip tadını çıkarın.
Hafta sonları gece daha çok oturulduğu için olsa gerek mutfak daha çok çalışır.Hadi film izleyelim ya da hadi filanca arkadaşları çağıralım derken durmadan bir şeyler yenilir.Bu dip sos mu desem salata mı desem tarifim tam da böyle zamanlar için biçilmiş bir tarif.Kendileri bir meksika mezesiymiş.
Benim onu tatmam çok da eski değil Sarı papatyam yapmıştı dip sos diye. Çocuklar cipslerini ona bana bana yerken ben fırında ızgarada pişmiş levrek balığıma daha çok yakıştırıp bayıla bayıla yemiştim.
Ee doğal olarak kafaya da koymuştum yapacağım diye işte karşınızda
Malzemeler
- 2 adet avakado
- 4-5 adet taze soğan
- 2 diş sarımsak
- limon
- zeytinyağı
- biraz da pul biber (tercihe bağlı )
Avakadoları uzunlamasına ikiye kesin çekirdeğini çıkarın.Fakat burada en önemli şey avakado alırken olgun olanları tercih etmeniz.Bunu da şöyle anlıyoruz.Avakadonun dış kabuğu parlak olacak elinize alıp salladığınızda içindeki çekirdeğin hareket ettiğini hissedebileceksiniz.
Dış kabuklarını soyduğunuz avakadonuzu bir kaba doğrayın.Doğranan avakadonuzu iyice ezin.Çok ince kestiğiniz taze soğanlarınızı,iyice dövdüğünüz sarımsağınızı ve damak zevkinize göre limon,zeytinyağı ve tuzunuzu ilave edin.Hepsi bu kadar ister cipslerinizle dip sos olarak ister ızgara balığınızın yanında afiyetle yiyin.
Herkese mutlu ve güzel bir hafta sonu dilerim........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder