DUMANI ÜSTÜNDE GÜVEÇ(TOPRAK) KAPTA KUZU ETİ
!!!!!!!harikulade bir lezzet
MERHABALAR CANLAR :)
Güveç kaplarda yani toprak kaplarda pişen yemeklerin lezzeti ve kokusu tartışılmaz değil mi?
Bir de odun ateşinde pişecek ki artık onun tadına doyulmaz, biz de evdeki imkanlarla ocak üstünde de olsa o güzel lezzeti yakalamaya çalışıyoruz:)
Orijinal güveç pişirme yöntemi ev veya mahalle fırınlarında(odun fırını) malzemelerin tamamı güveç içine yerleştirilip,güvecin kapağının kenarlarına da hamur yapıştırılarak uzun süre fırın içinde pişirilerek yapılır
bu usül evde ocak üstünde de uygulanabilir
ben bu kez biraz uğraşarak pişirmeyi tercih ettim
Güveci ocak üstüne alıp ısınmasını bekledim,az miktarda sızma zeytinyağı koyup iyice ısınınca doğranmış kuzu etlerini koydum,hızlı ateşte ve kızgın yağda mühürledim böylece etin suyu içinde hapsoldu ve lezzetini de muhafaza etti :)
ocağı en kısığa getirip pişirmeye devam ettim,
sırayla doğranmış domatesleri,soğanları,kırmızı ve yeşil biberleri,defne yaprağı,tane karabiber,en üste de patates ve bitkisel tuz koyup en kısık haliyle ocakta pişmeye bıraktım,
sebzeler suyunu salıp bir müddet pişince az miktarda kaynar su koydum,ocağı kapatmadan önce üste kekik döktüm
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder