HASANPAŞA KÖFTESİ


Adından da anlaşılacağı gibi tam paşalara layık bir köfte.Yemelere doyamadığınız,tadı kadar görüntüsü de mükemmel olan bir köfte çeşidi.Hem sulu hem fırınlanıyor olması da ayrıca güzellik katıyor köfteye.Kısacası bir köftede aradığınız herşey Hasanpaşa Köftesi'nde mevcut.

işte tarifimiz:
MALZEMELER:
500 gr kyma,1 adet rendelenmiş soğan,bayat ekmek içi,tuz,karabiber,pulbiber,1 yemek kaşığı sıvı yağ.
ÜSTÜ İÇİN:3 adet haşlanmış patates,1 tatlı kaşığı tereyağ,1 kahve fincanı süt,1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.


HAZIRLANIŞI:
Köftelik malzemelerimi yoğuruyoruz ,cevizden az büyüklükte parçalar koparıp elimizle yuvarlıyor ve ortasını oyuyoruz.(Köftenin ağzı açık kalacak ki içine püremizi koyacağız.)Fırın kabımıza diziyoruz.Önceden ısıtılmış fırında 10 dk.kadar pişiriyoruz.


Köfteler fırında pişerken biz de püremizi hazırlıyoruz.Bunun için önce patateslerimizi çatal ucuyla eziyoruz.İçine tereyağı,sütü,bir çimdik tuzu ve kaşar peynirimizi ekleyip karıştırıyoruz.



Köfteleri fırından çıkarıp püreleri kaşık yardımı ile ortasındaki oyuğa koyuyoruz.Tüm köfteler için bu işlemi yapıyoruz.Salçalı sosumuzu da hazırlayıp fırın kabımıza döküyoruz ve 190 derecelik fırında pişiriyoruz.AFİYET OLSUUUUN....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler