Haşhaşlı Revani

Herkese merhaba yeniden.Acısı ve tatlısıyla,bir haftanın daha sonuna geldik.İnsan herşeyi ne kadar çabuk tüketiyor değil mi?Yaşadıklarından,etrafında yaşananlardan,eğer kendisi de zarar görüyorsa etkileniyor,görmüyorsa unutup gidiyor.Oysa yanıbaşında neler neler oluyor,ne hayatlar değişiyor,kalpler kırılıyor,belki de hayaller yıkılıyor.Dediğim gibi eğer bütün bunlar,bizi de etkiliyorsa unutmuyoruz,aksi takdirde,kaldığımız yerden devam edip gidiyoruz.Otomatik pilotta hayat devam ediyor. Umarım etrafımızda,hep güzel şeyler yaşanır ve biz bu güzelliklere şahit oluruz.Aksi takdirde insan üzülüyor,gerçekten üzülüyor.
Nasıl hafta sonu için güzel planlar yapıldı mı?Yazın son demleri,tadını çıkarmak lazım.
Bu haşhaşlı revaniye gelince,ilk kez yaptım.Tarifini de elime yazılı olarak Ankaralım verdi.Ankara'da bir arkadaşının annesi yapmış,o da yediğinde çok beğenmiş,yaparmısın dedi.Yapmam mı,oğlum istemiş zevkle,keyifle yaptım.O da afiyetle yedi.
Malzemeler


  • 3 yumurta

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • 1 su bardağı irmik

  • 1 su bardağı un

  • 1 su bardağı haşhaş

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • 1 çay bardağı süt

Şerbet için



  • 3 su bardağı su

  • 1.5 su bardağı şeker

Muhallebisi için



  • 2 kahve fincanı un

  • 2 kahve fincanı şeker

  • 3 su bardağı süt

  • 1 küçük paket krema

Yapılışı



  1. Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

  2. Daha sonra,sıvıyağ ve sütü ilave ederek karıştırın.Unu,irmiği,haşhaşı karışıma tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin.

  3. Hazırladığınız karışımı kalıbınıza boşaltıp,170 derecede fırında pişirin.

  4. Kekinizi fırından çıkarttıktan sonra,ilk sıcaklığı çıktıktan sonra(kekiniz biraz soğuduktan sonra) kaynattığınız şerbeti kekin üzerine dökün.

  5. En son hazırladığınız muhallebiyi tatlınızın üzerine döküp güzelce düzeltin.

  6. Ben tatlımın üzerini fıstıkla süsledim.İsterseniz meyve dilimleri ile de süsleyebilirsiniz.Ya da çikolata rendeleyebilirsiniz.Size kalmış.Afiyet olsun. Ben tatlıyı bu ölçülerde yaptığımda 26 cm çapında kelepçeli kalıbımda pişirdim.Şerbetini ve muhallebisini kalıptan çıkarmadan,kalıptayken koydum tatlıma.Bir gece buzdolabında bekletip,ertesi günü kalıptan çıkardım.Böylece görüntüsü de çok hoş oldu.Bu tatlının aslında üzerinde muhallebi yerine,bir paket çırpılmış krem şanti vardı.Ama ben bu şekilde daha hafif olacağını düşünüp,muhallebi ile yaptım.Unutmayın şerbeti verirken kek soğuk,şerbet ılık olacak.

Hepinize hayırlı ve bereketli Cumalar olsun.Ağzınızın tadı hiç bozulmasın...............

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler