Bu tarifi bu haftaki Porselen Demlik Cay Saati etkinliginin ev sahibesi http://defneylebirlikte.blogspot.com/ dan arkadasim Fundaya hediye ediyorum.Arkadasima kolay gelsin diyorum.
MALZEMELER:
100 gr margarin veya tereyagi
100 gr tozseker
1 yumurta
1 yemek kasigi süt
bir cay bardagi cekilmis badem veya findik
200 gr un -iki su bardagi kadar
dilerseniz yarim limon kabugu rendesi
ayrica;küvertür cikolata ve süsleme sekerleri
YAPILISI:
Oda sicakliginda yumusamis margarin veya tereyagini seker ile birlikte cirpin.Limon rendesi koyacaksaniz,icine rendeleyin,yumurta ve bir yemek kasigi sütü ekleyip biraz daha cirpin.Cekilmis badem veya findigi ve unu da katip cok sert olmayan bir hamur yogurun.Strec folie ye sarip buzdolabinda bir saat kadar bekletin.(Böylelikle acmasi daha rahat oluyormus) Firininizi 190-200 dereceye isitin.Firin tepsisine firin kagidi yerlestirin.Buzdolabindan cikardiginiz hamuru cok ince olmayacak sekilde acip kaliplarla kesin ve tepsiye yerlestirip 10 dakika kadar cok hafif pembelesinceye kadar pisirin.Pisen kurabiyeleri firin teline alip sogumasini bekleyin.Küvertür ciklolatayi benmari usulü eritin.Kurabiyeleri cikolataya daldirin veya fircayla sürün,üzerlerine de süsleme sekerleriyle süsleyip servis yapin.
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder