HAVUÇ PİLAKİ


MALZEMELER
1 KG HAVUÇ
3/4 BARDAK ZEYTİNYAĞI
2 ADET SOĞAN
1/2 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ
4 BARDAK SU
YARIM ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
TUZ

YAPILIŞI

Tencerede zeytinyağını kızdırıp halkalar halinde kesilmiş havuçları ve küçük doğranmış soğanları koyarak kavurun. Bir kahve fincanı suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişirin. Sonra havuçlara toz şeker ve tuz ile kalan sıcak suyu katın. Havuçlar yumuşayıncaya kadar başka bir kap içinde haşlanmış olan pirinci katın. 5 dk pişirdikten sonra tabağa alıp üzerine kıyılmış maydanozu serperek servis yapın.

YAPAN ELLERİNİZE SAĞLIK ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler