Humusu, davet sofranıza meze tabağı olarak koyabileceginiz gibi, yemek öncesi aperatifi olarak, yanında küçük parçalara kesilmiş, ısıtılmış pide ile de servis yapabilirsiniz...
Malzemeler:
- 2 su bardağı nohut ya da 1 adet konserve nohut
- 1/2 su bardağı tahin
- 1/3 su bardağı zeytinyağı
- 4-5 diş sarımsak
- 1 limon suyu
- Deniz tuzu
Üzerine:
- 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Hazırlanması:
- Nohutları ayıklayıp, akşamdan ıslatın (konserve nohut kullanıyorsanız zaten haşlanmış oldukları için, sadece kabuklarını soyup blendıra atın).
- İyice haşlandıktan sonra nohutların kabuklarını çıkarın, blendırdan geçirin.
- Ezilmis nohutun içine, 1/2 su bardağı tahin, 4-5 adet dövülmüş sarımsak ve tuzu karıştırın.
- Azar azar zeytinyağı ve limon suyunu ilave edin.
- En son, tavada kızdırdığınız zeytinyağı ve pulbiberi, servis tabağına alıp şekillendirdiğiniz humusun üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder