İÇ BAKLALI,DOMATESLİ VE DEREOTLU PİRİNÇ PİLAVI



İÇ BAKLALI, DOMATESLİ VEDEREOTLU PİRİNÇ PİLAVI

HERKESE SAĞLIKLI MUTLU VE BEREKETLİ BİR HAFTA SONU DİLERİM

Bu nefis lezzetteki pilav artan zeytinyağlı iç bakla yemeğimizi değerlendirmek isterken ortaya çıktı:)
Haşlanmış iç bakla ile de yapılabilir

Rendelenmiş domates az miktarda tereyağı ve zeytinyağı ile kavrulur,
Daha önceden sıcak ve tuzlu suda bekletildikten sonra nişastası gidene kadar yıkanan ve suyu süzülen pirinçler ile pirinç ölçüsüne göre suyu ve tuz ilave edilir,
Önce hızlı sonra yavaş ateşte pirinçler suyunu çekene kadar kaynatılır,
İç baklalar ve doğranmış dereotu konur,çünkü dereotu iç baklaya çok yakışıyor:)
Tencerenin kapağına temiz bir havlu ya da kağıt havlu konarak demlendirilir


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler