İŞTE MALZEMELERİMİZ:
1 yumurta,yarım bardak süt,1 pk.oda sıcaklığında erimiş margarin(ben yarım pk kullandım),kabartma tozu,vanilya,bir çimdik tuz ve alabildiği kadar un.
İÇİ İÇİN:İri çekilmiş ceviz veya fındık,bir çay kaşığı tarçin.
ŞERBETİ:3,5 bardak şeker,3.5 bardak su,3-4 damla limon suyu.(şerbet ılık olacak).
YAPILIŞI:
Malzemelerimizi kabımızda yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuc içimizde poğaça yapar gibi açıp içine fındıklı veya cevizli harcımızı koyup kapatıyoruz.Çok fazla büyük yapmamaya özen gösterelim, ünkü kabarcaklar fırında.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.Ilık şerbeti üzerine gezdirip tekrar (kapatmış olduğumuz)fırında şerbetini iyice çekmesini sağlayalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder