İRMİK HELVASI


Çocukluğumda annem irmik helvası yaptığında ,ocaktan iner inmez sıcak sıcak yemeye bayılırdım.Çok iştahlı birisi değildim o zamanlar.İştahla yediğim besinlerden biriydi.Ah nerde şimdi o günler.İştahsız olduğum günler bir rüya gibi.Şimdi de iştah kapatacak bir şeyler arıyorum ama nerdeee.İştah kapanmak bilmiyor!!


Neyse gelelim asıl konumuza..Yine iştahlı(!) olduğum zamanlardan birinde hemencecik irmik helvası yapayım dedim.Pekte iyi yapmışım.Herkesin de yiyesi varmış.Yapmamla bitmesi bir oldu.Resimleri zor çektim.


Malzemeler:
1,5 su bardağı şeker , 2 su bardağı irmik ,3,5 su bardağı su
125g. tereyağı ,50g. çamfıstığı, fıstık içi .


Tencereye tereyağı alıp eritiyoruz(bence tereyağı kullanmak çok önemli.Margarinle aynı lezzeti alamıyorsunuz.).İrmikleri ekliyoruz.. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak irmikleri, hafifçe esmerleşene gelene kadar kavuruyoruz.
Su ve şekeri ayrı bir kapta iyice karıştırıyoruz ve irmiğimize ekliyoruz.
İrmiklerin suyunu çekmesini bekliyoruz.Altını kapatıp helvamızı şöyle bir karıştırıyoruz ve 10 dk kadar demliyoruz.
Bir tavada çok az sıvı yağ kızdırıp fıstık içimizi pembeleşene dek kavuruyoruz.
Vee servis tabağımıza alıp sıcak sıcak servis ediyoruz.AFİYET OLSUUN.....

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler