AŞURE


Malum aşure ayı geldi.Herkeste bir telaş;aşureler yapılacak,konu komşuya dağıtılacak...Ne tatlı bir telaştır o.Çocukken aşure zamanı geldiğinde bütün mahalle aşure yapar,ellerinde koca koca tepsilerle aşureler dağıtılır,tabaklar özenle yıkanır geri verilirdi.Evde her komşunu aşuresinden olur,bizler de yemelere doyamazdık.Bir yerde okumuştum;aşure dünyanın en güzel tatlısı seçilmiş.Gerçi bana göre birinciliği künefe alır ama aşure de kesinlikle harika bir tat.Neyse lafı çok uzatmayayım.Buyrun aşure yiyelim.Tarifi bilmeyen yoktur ama ben acemiler için kısaca anlatayım.Malzemelerimizi (kuru fasulye,aşurelik buğday,nohut..)bir gece önceden ıslatıyoruz.Sonra hepsini düdüklüde fazla da ezmeden pişiriyoruz.Tencereye alıyoruz.İçine kuru kayısı,kuru üzüm,kuru inciri de ekliyoruz.Ağız tadımıza göre şekerini ayarlıyoruz,biraz su da ekleyerek özleşene kadar pişiriyoruz.Kaselere alıp soğuduktan sonra fındık,ceviz,nar ve tarçınla süsleyip servis yapıyoruz.AFİYET OLSUUUUN..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler