İrmikli Pudink
Malzemeler
1 kilo süt—8 yemek kaşığı irmik—9 yemek kaşığı toz şeker—1 paket vanilya—1 paket kakaolu bisküvi.
Yapılışı
Süt, irmik, şeker ve vanilyayı bir tencereye koyarak ateşe oturtalım sürekli karıştırarak koyu bir kıvama gelene dek pişirelim.orta boy bir kaba,borcam olabilir,kabın içini suyla ıslatarak pudingimizin yarısını dökelim.Üstüne kakaolu bisküvilerimizi dizelim kalan pudingi de üzerine dökelim.Üzerini bir spatula veya kaşığın tersi ile düzeltip 3-4 saat beklemek üzere buz dolabına koyalım. Soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz ile süsleyip hafifde tarçın serperek servis edelim.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder