Yoğurt tatlısının bende güzel bir anısı var. 21 yıl önce Elif kızım dünyaya geldiğinde sevgili arkadaşım Nermin “süt yapar“ diye bana her hafta 1 tepsi yoğurt tatlısı getiriyordu. Şerbetli tatlıları sevmeyen ben, o tepsileri yalayıp yutuyordum. Yoğurt tatlısı o günlerden beri favorimdir, işin ilginç yanı Elif’im de çok sever... Bilemiyorum O bebecikken bitirdigim tepsilerin bunda payı var mı acaba? Her yapışımda, artık Türkiye’de yaşayan sevgili arkadaşımı da hatırlıyorum tabiiki...
26 Temmuz kızımın 21. doğum günüydü, yoğurt tatlısı günün süprizi oldu...Daha nice yıllara Elifoş.
26 Temmuz kızımın 21. doğum günüydü, yoğurt tatlısı günün süprizi oldu...Daha nice yıllara Elifoş.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1/2 tatlı kaşığı limon suyu
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şekeri ve suyu kaynatıp, kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyunu ekleyin. 1-2 dk daha kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın. Şerbet iyice soğuduktan sonra, hamuru hazırlamaya başlayın.
- Hamuru icin 3 yumurtayı, 1 su bardağı şeker ile krema kıvamına gelene kadar çırpın, diğer malzemeleri sırasıyla ilave edin (unu ve kabartma tozunu birlikte eledikten sonra ekleyin).
- Malzemeler iyice karıstıktan sonra, yağlanmış dikdörtgen borcama döküp, 325 F - 165 C de altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz dilimleyip, sıcak keke soğuk şerbeti dökün ve sönmüş fırına sürüp, 5 dakika şerbetini emmesini sağlayın.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyip, soğuduktan sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder