Peynirli, cevizli erişte




Tarif, sevgili kuzenimin bana hediye ettiği, Tijen İnaltong’un “Mutfakta Zen“ kitabından. Son derece sağlıklı ve hafif. Ev eriştesi ile daha da lezzetli olacaktır ama burada bulmak zor olduğu için ben, Türk bakkalından aldığım “Filiz“ marka hazır erişte ile hazırladım...

Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı ev eriştesi
  • 2,5 su bardağı kaynar su
  • 200 gr. ezilmiş az yağlı beyaz peynir ya da tulum peyniri
  • 1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı doğranmış yeşillik ( taze soğan, maydanoz, dereotu)
  • 3 diş doğranmış sarımsak
  • Deniz tuzu, karabiber, kırmızı pulbiber

Hazırlanışı:

  • Erişteyi verilen miktardaki suda, tencerenin kapağı yarı kapalı olarak haşlayın.
  • Bir tabakta erişte haricindeki diğer malzemeleri iyice karıştırın.
  • Erişteler yumuşayıp suyunu çektiğinde, diğer malzemeyi de ekleyip ocağın altını kapatın.
  • Servis tabağına alıp, tercihen sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler