Alışageldiğimiz domates soslu lazanyadan daha farklı bir lazanya tarifi ile geldim bugün. Biraz uğraştırıcı, bulaşığı da bol bir tarif ama değiyor bence...
Malzemeler:
- 12 adet ıspanaklı lazanya
- 1 paket ricotta peyniri ya da tuzsuz lor (450 gr.)
- 500 gr. taze ıspanak ya da 300 gr. donuk ıspanak
- 2 yumurta
- 1/2 su bardağı, küp küp kesilmiş kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı tereyağ ya da sıvıyağ
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1/4 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1/2 su badağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 2 su bardağı mozzerella ya da kaşar peyniri
- Deniz tuzu
- Karabiber
- Lazanyaları paketin üstündeki tarife göre pişirin.
- Ricotta peyniri, ince ince doğranıp suyu sıkılmış ıspanakları, yumurtaları ve küp doğranmış biberleri bir kapta karıştırıp, tuzunu ve karabiberini ilave edin.
- Tereyağı eritip soğanı ve sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Unu ve sütü de ilave edip koyulaşıp kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp parmesan peynirin yarısını ekleyin.
- Bu sosun yarısını, yağlanmış dikdörtgen borcama dökün, üzerine bir sıra 4 adet lazanyayı - kenarları hafifçe üst üste binecek - şekilde dizin.
- Lazanyaların üzerine ıspanaklı karışımın ve mozzarella peynirin yarısını koyun. En üstte 4 adet lazanya kalana kadar bu işlemi tekrarlayın.
- En üstteki lazanyaların üzerine, kalan beşemal sosu döküp, kalan parmesan peyniri serpin ve 350F- 180C fırında 35 dakika üstü açık pişirin.
- Servis yapmadan önce 10 dakika dinlendirip, servis yapın.
Afiyet olsun.
Not: İç malzemelerini 1 gece önceden hazırlayıp dolapta bekletebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder