Yurt dışında yaşıyanlar için değerli bir tarif olduğunu düşündüğüm “ramazan pidesi“ tarifimi paylaşmak istedim sizlerle. 40cm. çapındaki tepsi verdiğim ölçülere tam geldi.
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket toz maya ( 1 tatlı kaşığı tepeleme)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta akı ( sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı süt
- Çörek otu
- Susam
Hazırlanışı:
- Çukur bir kabın içinde, 1 su bardağı ılık su, 1 paket maya ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri parmak uçlarınızla maya ve şeker eriyene kadar karıştırın.
- Sonra sırasıyla 1 su bardağı ılık sütü, 1/2 çay bardağı sıvıyağı, 1 yumurtanın beyazını ilave edip tekrar karıştırın.
- En son 1 tatlı kaşığı tuzu ve aldığı kadar elenmiş unu ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Üzerini örtüp, ılık bir ortamda hamuru 45 dakika kadar bekletin.
- Mayalanmış hamuru un serpilmiş tezgahta biraz yoğurup, yağlı kağıt serilmiş büyük boy bir tepsinin ortasına koyun.
- Parmak uçlarınızla bastırarak, tepsi ölçülerinde büyültün.
- Bu şekilde 20-25 dakika bırakarak tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
- En son parmaklarınızla şekil verip, üzerine yumurta sarısı karışımını sürüp, susam ve çörekotunu serpin.
- Önceden ısıtılmış 350F-180 C fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder