KADINBUDU KÖFTE


HAYIRLI VE BEREKETLİ CUMALAR DİLERİM
KADINBUDU KÖFTE

Tarif 1975 yılında (pek çoğunuz henüz doğmamışken)kız meslek lisesi öğrencisi iken satın aldığım yemek kitabından yaaa :))

500 gr orta yağlı kıyma,
2 adet soğan,
3 kaşık galeta unu,
2 çorba kaşığı pirinç,
¼ demet maydanoz,
Tuz,karabiber,yenibahar
3 adet Yumurta,
2 kaşık margarin

* Kıymanın 2/3sine rende veya ince doğranmış soğan ve 1 kaşık yağ koyarak soğanla et kendi suyunu çekene kadar kavrulur,
* Pirinç bol suyla yumuşayıncaya kadar haşlanır,
* Kavrulan kıyma soğuyunca içine çiğ kıyma,haşlanmış suyu süzülmüş pirinç,maydanoz,tuz,biber,1 adet yumurta(kitapta 3 adet yumurta diyor bana fazla geldi 1 adet kullandım) koyup yoğrulur,
* ½ limon büyüklüğünde oval şekilde köfteler hazırlanır,
* Galeta veya un serpilmiş tepsiye dizilir,üstlerine de galeta unu serpilir,
* Yemeğe 20 dk kala 2 adet çırpılmış yumurtaya bulanıp kızartılır,
* kağıt üzerine alınır fazla yağı süzdürülür,
*** köftelerin saçaklı olmasına dikkat edilir bunun için köfteleri kızgın bol yağa atıp kızartmak gerekir
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler