Malzemeler:500 Gram Dana Kuşbaşı2 Adet Havuç2 Adet Patates1 Su Bardağı Bezelye20 Adet Arpacık Soğanı4 Çorba kaşığı Zeytin Yağı1 Çorba kaşığı Domates Salçası2 Adet Domates1 Su Bardağı SuYeteri kadar TuzYeteri kadar KarabiberYeteri kadar KekikYeteri kadar Maydanoz
Hazırlanışı:Tencerede zeytinyağı, soğan ve etleri 3 dakika soteleyin. Salça ve su ek e kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Patates, domates ve havuçları küp şeklinde doğrayıp etlere ilave edin.Sebzeler yumuşayınca bezelye, tuz karabiber ve kekik ekleyin ve 5 dak. daha pişirip ocaktan alın.Yağlı kağıtları 4 parça dikdörtgen selinde kesin. Yemeği kağıdın ortasına paylaştırıp kenarlarını ortasına doğru katlayın. Kenarlarını da katlayıp paket haline getirin ve kat yeri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Kağıtların üzerlerini ıslatıp 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirip, maydancz süsleyerek sıcak servis yapın. Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder