Geçenlerde bir arkadaşım benden kek isteyince, siteye bak beğen demiştim..O da maşallah siteyi taramış olacak ki bu keki istedi benden..Zaten farklı bir şey iste şaşacaktım,beni şaşırtmadığı için kendisine teşekkür ederim..
Bu keki yıllar önce hazırlamıştım pek nefis oluyor bilesiniz..Ben fazla olsun diye büyük ekmek kalıbında hazırlamıştım..Sizler rulosunu küçük yapıp küçük baton kalıbında da yapabilirsiniz..Çok uğraştırıcı gibi görünse de öyle değil aslında..Burada tek yapacağınız şey ruloyu hazırlamak..Hatta şöyle de yapabilirsiniz..Tabanı pişirip kenarlarından kesip ona göre rulo yapıp kalıba koyabilirsiniz..İlk yaptığımda ben onu düşünememiştim,şimdikini belirttiğim gibi yaptım harika oldu..
Size kalmış, nasıl isterseniz öyle yapınız arkadaşlar..
Malzemeler (kek için)
175 gr oda sıcaklığında tereyağ
125 gr şeker
1 paket vanilya şekeri
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yumurta
1 yumurta akı
200 gr un
3 çay kaşığı kabartma tozu
25 gr nişsata
50 gr kakao
2-3 yemek kaşığı süt
Guss için
250 gr pudra şekeri
7 yemek kaşığı limon suyu
Kekin yapılışı
Yumuşak tereyağ,şeker ve vanilya şekeri iyice çırpılır.
Yumurtalar ve yumurta akı teker teker eklenip çırpılır.
Un,nişasta ve kabartma tozu elenip karışıma eklenip tekrar çırpılır.
Son olarak kakao ve süt eklenip çırpılır.
Hazırlanan kek hamurunun yarısı yağlanmış ve yağlı kağıt serilmiş uzun kek kalıbına dökülür.Üzerine aşağıda tarifini vermiş olduğum rulo nazikçe konulup kalan kek hamuru üzerine dökülür.
Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 60 dk pişirilir.
Malzemeler (pandispanya)
10 gr tereyağ
2 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
40 şeker
1 paketvanilya şekeri
60 gr un
rulonun içine:100 gr vişne veya ahududu marmeladı
Malzeme çırpılıp tepsiye yağlı kağıt serilip üzerine dökülüp 8 dk ısınmış fırında pişirilip çıkartılır.
Ilındıktan sonra üzerine hemen marmelat sürülüp rulo yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder