Malzemeler
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- bir paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- un
- ceviz
- bir fiske tuz
Şurubu için
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1/2 limon suyu
Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki margarin ile beraber,ceviz ve un hariç tüm malzemeleri derin bir kap içinde iyice karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek,ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru iyice yoğurarak homojen bir hale getirin mutlaka.
- Hamurdan,cevizden biraz büyük bezeler oluşturun ve elinizle,el ayanız kadar açarak,kalbura ya da benim gibi rendeye bastırarak üzerinde tırtıklar oluşmasını sağlayın.
- Hamurun içine irice dövülmüş cevizden koyarak,hamuru kapatın.Kapattığınız ek yerleri, alta gelecek şekilde tepsinize dizin.
- 200 derecede altı ve üzeri kızarana kadar pişirin.
- Bu arada şerbetinizi de kaynatın.
- En son pişip ilk sıcaklığı çıkmış olan,yani ılımış olan tatlınızın üzerine sıcak şerbetinizi yedire yedire dökün.Üzerine bir tepsi kapatıp bir gece bekletin.Ertesi gün üzerini toz fıstık ya da hindistan cevizi ile süsleyip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder