Kalburabastı

Herkese hayırlı akşamlar.Bir ramazan ayının daha sonuna geldik.Bayramı karşılamaya hazırlanıyoruz.Bayram öncesi hep içim kıpır kıpır olur.Çocukluktan kalma bir duygu sanırım.Eskiden bayramdan on gün önce,bayram temizliğine başlanır,tüm ev baştan sona temizlenir,bayram alış verişlerine çıkılırdı.Çocuklar baştan ayağa giydirilir,çeşit çeşit yemekler tatlılar yapılırdı.Bayram sabahı,erkenden kalkılır,erkekler bayram namazındayken,onlar gelene kadar hamurlar kızartılır,kahvaltı masaları hazırlanırdı.Gün boyunca,sırayla aile büyükleri ziyaret edilir,yemekler tatlılar yenirdi.Oysa şimdi çoğumuz için,bayram tatil demek.Bayramlaşma telefon mesajları ile yapılıyor.Tabii tercihe göre değişir ama,eğer bayramı evinizde karşılayacak olanlardansanız,bir bayram tatlısı,kalburabastı tarifi vereyim istedim.Hepinizin bayramını şimdiden kutlarım.Hayırlı,sağlıklı,keyifli bir bayram geçirmenizi dilerim,


Malzemeler




  • 125 gr margarin


  • 1 çay bardağı sıvıyağ


  • 1 çay bardağı yoğurt


  • 1 yumurta


  • 1 çay bardağı irmik


  • bir paket vanilya


  • 1 paket kabartma tozu


  • un


  • ceviz


  • bir fiske tuz


Şurubu için





  • 3,5 su bardağı şeker


  • 3,5 su bardağı su


  • 1/2 limon suyu


Yapılışı





  1. Oda sıcaklığındaki margarin ile beraber,ceviz ve un hariç tüm malzemeleri derin bir kap içinde iyice karıştırın.


  2. Unu azar azar ekleyerek,ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru iyice yoğurarak homojen bir hale getirin mutlaka.


  3. Hamurdan,cevizden biraz büyük bezeler oluşturun ve elinizle,el ayanız kadar açarak,kalbura ya da benim gibi rendeye bastırarak üzerinde tırtıklar oluşmasını sağlayın.


  4. Hamurun içine irice dövülmüş cevizden koyarak,hamuru kapatın.Kapattığınız ek yerleri, alta gelecek şekilde tepsinize dizin.


  5. 200 derecede altı ve üzeri kızarana kadar pişirin.


  6. Bu arada şerbetinizi de kaynatın.


  7. En son pişip ilk sıcaklığı çıkmış olan,yani ılımış olan tatlınızın üzerine sıcak şerbetinizi yedire yedire dökün.Üzerine bir tepsi kapatıp bir gece bekletin.Ertesi gün üzerini toz fıstık ya da hindistan cevizi ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun.Her gününüz bayram coşkusu ve heyecanında olsun.Ağzınız tatlı,gönlünüz ferah olsun.Mutlu mutlu bayramlar.Sevgiler.......................

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler